טיולי ג'יפים - ג'יפ-סי

 
 

מבשלים בשטח - קדירת צ'וריסוס בכרוב עם בירה ודבש

מאת: רועי עפרון

לטיול חורפי בשטח, תבשיל קדרה נהדר וטעים, פשוט להכנה.

המצרכים:
כרוב לבן שטוף וחתוך לקוביות גסות
נקניקיות צ'וריסוס
בקבוק בירה משובחת
4 \ 3 כוס דבש
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
5,6 שיני שום מעוכות
פלפל אנגלי
אגוז מוסקט מגורד או טחון
חופן גבעולי תימין
5 עלי מרווה
חופן גרגירי כוסברה וחופן פלפל 4 עונות כתושים מעט בעלי ומכתש

אופן ההכנה:
1 . בסיר פויקה כבד מחממים שמן זית ומוסיפים אליו את עלי המרווה,
    כמה גבעולי תימין, גרגירי הכוסברה ופלפל 4 העונות
2 . לאתר הקפצה קצרה מוסיפים את קוביות הבצל ושיני השום ומטגנים עד הזהבה קלה
3 . מוסיפים לסיר את קוביות הכרוב, שופכים עליהם את הבירה והדבש ומתבלים
    במלח גס, פלפל שחור גרוס טרי, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט ומעט גבעולי תימין נוספים
4 . מערבבים ומבשלים כרבע שעה על אש גבוהה
5 . לאחר רבע שעה של בישול מוסיפים לסיר את הצ'וריסוס, מערבבים עם הכרוב, הבירה
    והתבלינים, מכסים את סיר הפויקה במכסה ומבשלים עוד כעשר דקות נוספות

מומלץ להגיש עם לחם טרי ובקבוק בירה צוננת

בתיאבון !
 
טיולי ג'יפים לפי אזורים
טיולי ג'יפים צפון • טיולי ג'יפים גליל עליון • טיולי ג'יפים רמת הגולן • טיולי ג'יפים כנרת • טיולי ג'יפים גליל מערבי • טיולי ג'יפים חיפה והכרמל
טיולי ג'יפים מרכז • טיולי ג'יפים ירושלים • טיולי ג'יפים מדבר יהודה וים המלח
טיולי ג'יפים דרום • טיולי ג'יפים ערבה ואיילת
• דרך הבשמים • מנזר המרסבא רמת המדבר • נחל דישון • מקורות המים • מעיינות ובריכות בגולן • נחל סמך ואום אל קנטיר
 
 
פרסום אינטראקטיבי