מבשלים בשטח - נקניקיות על מדורה בדבש ותימין
מאת: רועי עפרון
אוהבים נקניקיות ? כןןןןןןןןןןןןןןןןן !
אז למה שלא נהנה מהן גם בשטח, מעל מדורה בטעם מעושן ובשדרוג מתוק חריף שעושה חם בלב וחם בבטן.
המצרכים:
1 ק"ג נקניקיות איכותיות, ( או יותר, תלוי במספר הסועדים )
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
דבש
תימין יבש
קורט אגוז מוסקט
שיפודי עץ ( אפשר גם לאלתר שיפודים מענפי עצים )
למי שמוכן להשקיע, מומלץ לקטוף לפני הטיול ענפי רוזמרין טריים, עבים מספיק כדי להפוך לשיפודים. הרוזמרין מוסיף לנקניקיות ארומה נהדרת וטעם מעקצץ
אופן ההכנה:
1 .שוטפים את הנקניקיות היטב במים ולאחר מכן מעסים אותם בשמן זית, ממליחים
ומפלפלים
2 . מנקבים את הנקניקיות לאורכן בשיפוד חד, על מנת שלא תתפוצצנה בעת הצלייה
3 . בקערה נפרדת שמים כ – 3 כפות שמן זית, 2 כפות דבש, כף גדושה של טימין יבש
וקורט אגוז מוסקט ומערבבים היטב
4 . טובלים את הנקניקיות בתערובת, משפדים על שיפודי העץ או ענפי הרוזמרין וצולים
על המדורה עד שהן מוכנות ומקבלות מעטה זהוב, ריח נפלא וקריספיות
שיהיה בתיאבון ! |