טיולי ג'יפים - ג'יפ-סי

 
 

מבשלים בשטח - מטפונה או פה קבור העוף

מאת: רועי עפרון

כשאתם יוצאים לשטח, תזכרו דבר אחד: שווייה שווייה, לאט לאט. יש זמן להכול ושום דבר לא בוער, פרט לאש המדורה כמובן.
רצינו להביא לכם היום מתכון קצת אחר שדורש קצת עבודה והרבה סבלנות, אבל תאמינו לנו, הוא שווה את המאמץ והטעמים נשארים איתכם עוד הרבה זמן לאחר מכן. תכירו בבקשה את המטפונה, עוף בירקות שורש ותבלינים, קבור בגחלים לוחשות.

המצרכים:
1 עוף שלם שטוף ונקי ( אפשר גם חלקי עוף )
ירקות שורש: תפוח אדמה, בטטה, בצל, גזר, קישוא, ראש שום שלם
עשבי תיבול שטופים וקצוצים: כוסברה, נענע, פטרוזיליה, זעתר ותימין
לימון טרי שלם
7,8 שיני שום מעט מעוכות
שמן זית
פפריקה מתוקה וחריפה
כמון
תבלין גריל
תבלין לעוף ופרגיות
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
קפה שחור
מיץ סחוט מלימון אחד
חצי כוס גרידת לימון
גרגירי קימל שלמים
כ – 7 יריעות נייר אלומיניום רחבות

אופן ההכנה:
1 . שוטפים היטב את העוף וחורצים בו חריצים
2 . אל החריצים שעשינו דוחסים את שיני השום
3 . מעסים את העוף מבפנים ומבחוץ בשמן זית, ממליחים ומפלפלים ומפזרים עלי זעתר בר
    עלי תימין, גרידת לימון, מיץ לימון ומעט יין אדום יבש
4 . ממלאים את העוף בלימון שלם ובעשבי תיבול קצוצים
5 . שוטפים היטב את ירקות השורש, חותכים אותם לקוביות גסות ומכניסים לקערה
6 . מזליפים על ירקות השורש שמן זית ויין אדום יבש, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים
    את התבלינים הנוספים: תבלין גריל, תבלין עוף ופרגיות, פפריקה מתוקה וחריפה
   כמון, קפה שחור וגרגירי קימל שלמים ומערבבים היטב
7 . פורסים את יריעות האלומיניום ומניחים אחת על השנייה
8 . משמנים את היריעה העליונה, מפזרים עלי זעתר ותימין וגרידת לימון ומניחים במרכז
    את העוף
9 . מפזרים מסביב לעוף את הירקות המתובלים ועוטפים היטב עד שמתקבל "כדור" כבד
10 . מבעירים אש חזקה במדורה, כך שייוותרו הרבה גחלים. ( מומלץ להביא גחלים מהבית
      ולשלבם במדורה
11 . לאחר שמהמדורה נותרים גחלים לוחשות, מפנים מקום במרכז המדורה וחופרים
      בור עמוק מספיק שניתן יהיה לקבור בו את העוף העטוף ביריעות האלומיניום
12 . מניחים גחלים לוחשות בכמות מספקת בתחתית הבור ועליהן את העוף ומכסים היטב
      בגחלים, כך שהעוף מכוסה לחלוטין
13 . צולים את העוף בין שעתיים לשלוש, תלוי בעוצמת הגחלים
14 . לאחר הוצאת העוף יש לנקות את יריעות האלומיניום מאפר ומעפר, ליצור בעזרת סכין
      חתכי צלב ביריעות האלומיניום, לפתוח בזהירות ולאכול בהנאה רבה

בתיאבון !

 
טיולי ג'יפים לפי אזורים
טיולי ג'יפים צפון • טיולי ג'יפים גליל עליון • טיולי ג'יפים רמת הגולן • טיולי ג'יפים כנרת • טיולי ג'יפים גליל מערבי • טיולי ג'יפים חיפה והכרמל
טיולי ג'יפים מרכז • טיולי ג'יפים ירושלים • טיולי ג'יפים מדבר יהודה וים המלח
טיולי ג'יפים דרום • טיולי ג'יפים ערבה ואיילת
• דרך הבשמים • מנזר המרסבא רמת המדבר • נחל דישון • מקורות המים • מעיינות ובריכות בגולן • נחל סמך ואום אל קנטיר
 
 
פרסום אינטראקטיבי